Coronapaspoort ook na de zomer mogelijk nog nodig

Coronapaspoort ook na de zomer mogelijk nog nodig

Het coronapaspoort kan mogelijk na de zomer ook nog ingezet worden, dat bevestigt het miniserie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tegenover BNR. De app wordt op 23 juni gelanceerd in Nederland in samenwerking met een wet die dat mogelijk maakt voor de duur van drie maanden. Maar het ministerie zegt dat deze wet daarna nog kan worden verlengd.

Onlangs gaf minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge nog aan dat de meeste coronamaatregelen vanaf 1 september kunnen worden losggelaten. Op het coronapaspoort lijkt dit geen betrekking te hebben. In theorie zou het coronapaspoort met bewijs van vaccinatie ook kunnen worden losgelaten wanneer de basisregels vervallen, maar het kan samen met alle andere regels weer worden ingevoerd wanneer het aantal besmettingen stijgt. Wetgeving die toch niet zo tijdelijk blijkt te zijn maakt dit mogelijk. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid tegenover BNR.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Bron: BNR | Beeld: Unsplash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer