Cees (87) sprong van negen hoog uit angst voor nieuwe lockdown: ‘Het is een gevangenis’

Cees (87) sprong van negen hoog uit angst voor nieuwe lockdown: ‘Het is een gevangenis’

Nabestaanden van de 87-jarige Cees hebben vanwege zijn zelfmoord vragen neergelegd bij ouderencentrum de Mantel in Voorburg vanwege een rigide bezoekverbod in de eerste lockdown, eenzame opsluiting, geestelijke verwaarlozing en onzorgvuldige communicatie van corona-maatregelen.

Cees zei tijdens de lockdown dat hij wegkwijnde en hij vond dat hij tijdens de coronacrisis maandenlang in een gevangenis zat. ,,Ik zie niemand meer.” Uit angst voor een nieuwe quarantaine of tweede lockdown koos hij zelf voor de dood. Op 13 september sprong Cees van zijn balkon, negen hoog. Getuigen zeggen dat er een enorm kabaal was. Daarna was er stilte.

Lees verder bij de bron: https://www.ad.nl/dossier-dit-zijn-onze-topverhalen/cees-87-sprong-van-negen-hoog-uit-angst-voor-nieuwe-lockdown-het-is-een-gevangenis~a35d358d/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
coronavirus lockdown

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties