Aantal aanmeldingen voedselbank stijgt explosief

Aantal aanmeldingen voedselbank stijgt explosief

Het aantal huishoudens in Nederland dat een beroep doet op de voedselbanken is het afgelopen jaar gestegen met 7,2%. Dit is een stijging van in totaal 37.311 huishoudens, zo maakte Voedselbanken Nederland woensdag bekend. Volgens de organisatie komt de toename mede door de coronacrisis. Daardoor zijn veel mensen in de financiële problemen gekomen. Ook is uitgezocht hoeveel kinderen (tot en met 17 jaar) gebruik maken van voedselhulp van één van de 172 voedselbanken in ons land. Dat aantal steeg met 9,3%, tot 36.858 kinderen. Gelukkig steeg ook het aantal vrijwilligers naar 13.000, een stijging van 7,9 %.

Het aantal mensen dat niet in staat is om voldoende eten te kopen en regelmatig honger heeft is helaas veel groter dan de groep die de voedselbank nu helpt. In april begint Voedselbanken Nederland dan ook met een nieuwe campagne om mensen naar de voedselbank te trekken als ze het niet meer redden. Deze sluit aan op de campagne 'Niks om je voor te schamen', van december vorig jaar.

Lees verder bij de bron: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/economie/steeds-meer-aanmeldingen-voedselbank-2020

LEES OOK: Zo ziet de ex-vriendin van Koning Willem-Alexander er nu uit!

Beeld: Voedselbank Amsterdam

Lees meer over:
coronacrisis armoede

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties