Peuter (3) overleden na aanrijding op parkeerplaats pretpark

België
donderdag, 09 mei 2024 om 5:22
kaars
Dinsdagavond heeft zich een noodlottig ongeval voorgedaan op de parkeerplaats van het pretpark Walibi, gelegen in het Belgische Waver. Een kind van slechts drie jaar oud is hierbij om het leven gekomen na te zijn aangereden door een auto.
Het incident vond plaats rond half zes 's avonds, toen het kind per ongeluk werd aangereden door een auto op de parkeerplaats van het pretpark. Het kind was op dat moment aanwezig in het gezelschap van zijn ouders en zijn elfjarige broer.
Het slachtoffertje, afkomstig uit La Bruyère in de Belgische provincie Namen, werd onmiddellijk naar het ziekenhuis in Ottignies gebracht voor medische hulp. Ondanks de inspanningen van de hulpverleners heeft het kindje de verwondingen niet overleefd en is het overleden in het ziekenhuis.
Na het incident werd de bestuurder van de auto onderworpen aan een alcoholtest, maar hieruit bleek dat hij niet onder invloed was tijdens het ongeluk. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze omstandigheden van het tragische voorval.