Willem-Alexander en Máxima gaan op Friese les

Willem-Alexander en Máxima gaan op Friese les

Een leuke planning in het vooruitzicht voor de koning en koningin: op donderdag 17 september brengen zij een bezoek aan de streek Zuidoost-Fryslân. Daar bezoekt het echtpaar onder andere Opsterland, Smallingerland en Ooststellingwerf.

De toekomst die de provincie te wachten staat, waarbij o.a. de landbouwsector en cultuur onder vallen, is daarbij het hoofdonderwerp van het bezoek. Zuidoost-Fryslân staat ook wel bekend als ‘het andere Friesland’.

Nu en in de toekomst heeft de provincie te maken met vergrijzing, dit brengt de leefbaarheid van de regio in gevaar. Zodoende gaan de koningin en koningin daarover in gesprek met (jonge) boeren en ondernemers.

Een leuke bijkomstigheid is dat het koninklijk echtpaar ook een les Frysk mag gaan volgen op een middelbare school, waar ze vervolgens de dag mogen afsluiten met een gesprek over skûtsjesilen, oftewel wedstrijdzeilen.

De coronacrisis zorgt ervoor dat exacte locaties niet van tevoren worden aangekondigd, om groepsvorming (drukte) te voorkomen.

Beeld: Shutterstock

Lees meer over:
koning koningin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties