Veel ophef over opmerking Alexia door Sander Schimmelpenninck

Veel ophef over opmerking Alexia door Sander Schimmelpenninck

Presentator van het programma Op1 en hoofdredacteur van het zakenblad Quote, Sander Schimmelpenninck, ligt flink onder vuur nadat hij een opmerking maakte over prinses Alexia.

Hij noemde haar namelijk de "lekkerste" prinses. Dit deed hij tijdens zijn Zelfspodscast met zijn goede vriend Jaap Reesema. Jaap en Sander bespraken daar onder andere het koningshuis, de prinsesjes en Alexia's filmpjes die onlangs op sociale media verschenen. Vervolgens zei Sander dat hij haar de "lekkerste" prinses vindt.

Dit heeft Schimmelpenninck veel kritiek bezorgd en daardoor is er ook landelijk ophef ontstaan. Bekende Nederlanders spreken zich uit tegen deze uitspraak, die zij buitengewoon ongepast vinden aangezien prinses Alexia slechts 15 (en dus minderjarig) is. En ze benadrukken dat je zo niet over een prinses hoort te praten. "'De Lekkerste' My God. Ze is 15. VIJFTIEN", schrijft RTL Nieuws. "Simpelweg smerig, je gaat toch niet kinderen beoordelen, wie het lekkerste is? Sander Schimmelpenninck mag zich schamen", zo klinkt het.

En de reactie van Sander bij de ontstane ophef? Hij verwijst naar een oude column waarin hij inging op zijn uitspraken over Yolanthe (waardoor eerder ook ophef ontstond) en de reacties daarop.

Beeld: Wikimedia Commons

Veel ophef over opmerking Alexia door Sander Schimmelpenninck
Lees meer over:
prinses alexia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties