Van Vollenhoven haalt uit naar topman Air France-KLM vanwege enorme bonus

Van Vollenhoven haalt uit naar topman Air France-KLM vanwege enorme bonus

Pieter van Vollenhoven haalde op Twitter hard uit naar topman Ben Smith van Air France-KLM. De topman krijgt een bonus van bijna 8 ton terwijl het bedrijf in een zware crisis zit. "Dit is toch een onbegrijpelijk besluit in deze tijd", zo schrijft van Vollenhoven.

Air France-KLM heeft grote financiële moeilijkheden nu er tijdens de coronacrisis niet meer gevlogen kan worden. De Nederlandse staat heeft inmiddels steun toegezegd. Frankrijk gaat 7 miljard in Air France steken, Nederland verleent steun met een pakket van tussen de 2 en 4 miljard euro.

Des te onbegrijpelijker is daardoor het besluit de topman een dergelijke bonus uit te keren. Van Vollenhoven krijgt dan ook veel bijval op sociale media. De aandeelhouders van het bedrijf besloten dinsdag dat Smith zijn bonus krijgt. Nederland, dat een belang van 14 procent heeft in Air France-KLM, stemde tegen.

Beeld: Albert van Dijk

Lees meer over:
KLM

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties