Slapende Saoedische prins beweegt voor het eerst zijn hand na 15 jaar in coma

Slapende Saoedische prins beweegt voor het eerst zijn hand na 15 jaar in coma

Prins Al-Waleed bin Khalid Al-Saud was in 2005 betrokken bij een auto-ongeluk en ligt sindsdien in het ziekenhuis in comateuze toestand. Sinds 2015 laat hij verbeteringen zien, en beweegt zo nu en dan.

Prins Al-Waleed bin Khalid Al-Saud, nu 47 jaar oud, studeerde aan een militaire universiteit toen hij betrokken was bij een auto-ongeluk. Hij kreeg een hersenbloeding en ligt sinds 2005 in coma.

De jonge Saoedische prins werd tien jaar lang aan de beademing gelegd en maakte ongeveer vijf jaar geleden voor het laatst een verbazingwekkende fysieke beweging. Nu bewoog hij wederom. In een video die op Twitter wordt gedeeld door de Saoedische prinses Noura bint Talal Al-Saud en anderen wordt gedeeld, zie je een vrouw gezien die de prins begroet bij het ziekenhuisbed.

De vrouw zegt: "Oh, nog een, nog een. Hoger, hoger." Hij lijkt het verzoek te begrijpen en op de beelden is te zien dat hij zijn hand volledig optilt. Het zijn indrukwekkende en hoopgevende beelden.

De vader van de prins, de broer van de miljardair Saoedische zakenmagnaat Prins Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz Al Saud, heeft geweigerd zijn zoon op te geven en staat erop zijn toestand in de gaten te houden met de hoop dat hij ooit wakker zal worden.

Soortgelijke incidenten deden zich eerder voor toen een vrouw wakker werd uit een 27-jarige coma. Vorig jaar raakte Munira Abdulla, uit de Verenigde Arabische Emiraten, in coma na een levensveranderend auto-ongeluk in 1991, waarbij ze ernstig hersenletsel opliep. Ze slaagde erin om wakker te worden na een uitgebreidere behandeling in een ziekenhuis in Duitsland in 2017.

Beeld: Newsflash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties