Prinses Margriet richt zich tot Canada in videoboodschap

Prinses Margriet richt zich tot Canada in videoboodschap

Vanuit haar woning in Apeldoorn heeft prinses Margriet een videoboodschap ingesproken, ter ere van de viering van de 75e verjaardag van de bevrijding. Deze boodschap was gericht tot de bevolking van Canada. De prinses is tijdens de Tweede Wereldoorlog geboren in Ottawa, waar prinses Juliana destijds haar toevlucht had gezocht.

Het was eigenlijk de bedoeling dat prinses Margriet later deze maand met haar man Pieter van Vollenhoven naar Canada zou afreizen om de steden Ottawa en Toronto te bezoeken, om vervolgens aldaar de Canadezen persoonlijk te kunnen bedanken voor hun aandeel in de bevrijding van Nederland. Ook zouden ze daar ontmoetingen hebben met veteranen. Vanwege de coronacrisis en alle bijkomende maatregelen die daar bij komen kijken is die reis helaas geschrapt.

“Mijn man en ik keken er heel erg naar uit om Canadezen te ontmoeten, hier in Nederland en in Canada. Maar vanwege de coronacrisis moeten we geduld hebben en wachten totdat het veilig is om te reizen. Veel Canadezen hadden hier moeten zijn om op 5 mei de bevrijding van Nederland te vieren, maar helaas heeft de pandemie alle prachtige plannen verbrijzeld. Veel mensen keken enorm uit naar hun bezoek. De veteranen zouden met open armen zijn ontvangen”, zo sprak prinses Margriet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties