Prinses Beatrix kan niet bij verjaardag koning zijn

Prinses Beatrix kan niet bij verjaardag koning zijn

Helaas kan prinses Beatrix vandaag niet haar zoon koning Willem-Alexander bezoeken top paleis Huis ten Bosch, waar hij met zijn gezin zijn 53e verjaardag viert. De richtlijnen van de regering en RIVM zijn om thuis te blijven. Volgens dat advies moet prinses Beatrix dus binnen blijven op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche, waar ze de maatregelen strak naleeft.

Zelf mag Beatrix ook geen bezoek ontvangen. Het is niet bekend of de prinses Beatrix gebruik maakt van moderne communicatiemiddelen zoals videobellen via de computer, ze heeft altijd uitgesproken daar geen gebruik van wensen te maken. Wel heeft ze een telefoon, maar dat is een aangepast exemplaar waarmee berichten of filmpjes sturen niet mogelijk is.

Echter is het niet ondenkbaar, met de familie op afstand, dat Beatrix gebruik zal maken van de moderne mogelijkheden om contact te onderhouden met zowel familie en vrienden. Verschillende koningshuizen wereldwijd waren de laatste tijd op deze manier te zien. Dit zorgde ook voor leuke momenten, zo konden kinderen tekeningen aan de vorsten laten zien.

Prinses Beatrix is voor het laatst op 4 maart in het openbaar gezien. Op die dag was zij samen met prinses Mabel in Delft aanwezig bij de uitreiking van de Prins Friso prijs voor beste ingenieur van het jaar. Vanwege de heersende coronacrisis moesten andere optredens worden geschrapt. Dit maakt het een van de langste periodes dat ze niet meer is gezien. Haar zussen, prinses Irene en prinses Margriet, hebben video-opnamen gemaakt en op die manier van zich laten horen.

Beeld: Marcel van Hilten | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties