Prins Albert van Monaco vermindert eigen begroting met 40 procent

Prins Albert van Monaco vermindert eigen begroting met 40 procent

Afgelopen dinsdagmiddag heeft Prins Albert II van Monaco aangekondigd het budget voor zowel het paleis als het prinselijk huis met bijna 40 procent te verminderen. Hiermee wordt de uitkering uit de staatkas van 13,2 miljoen tot 8 miljoen euro vermindert. Dit om de uitgaven van de staat en de begroting te bevorderen.

Het is namelijk hard nodig zo laat de vorst weten, omdat vanwege de coronacrisis wordt verwacht dat de staatsbegroting dit jaar een tekort zal zien van minstens 500 miljoen euro. Wat natuurlijk een stevig bedrag is. Net als andere landen nam Monaco maatregelen om de economische en sociale gevolgen van de beperkende regel die het virus moeten inperken, te verzachten. Door deze maatregelen komt uiteindelijk ook mider geld binnen omdat de toeristen het vorstendom niet bezoeken. En mede omdat in mei de Grand Prix ook niet door zal gaan.

Prins Albert liep vorige maand zelf het virus op en wil met zijn besluit het goede voorbeeld kunnen geven. Hij liet weten er volledig vertrouwen in te hebben dat het economische en sociale model van Monaco sterk genoeg is om de gevolgen van deze pandemie te boven te komen.

Beeld: IAEA Imagebank | CC BY-SA 2.0 | Flickr

Lees meer over:
monaco

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties