Prins Albert van Monaco introduceert speciale corona-postzegel

Prins Albert van Monaco introduceert speciale corona-postzegel

Monaco wil er graag zijn voor zijn bevolking. De COVID-19 epidemie heeft de overheid op een idee gebracht, en daarmee brengt het land een speciale postzegel uit om wat positiviteit op te wekken. Prins Albert (62) is op de postzegel te zien.

Prins Albert heeft zelf ook te maken gehad met de ziekte. Op 19 maart maakte de vorst bekend zelf besmet te zijn met het virus. Gelukkig had hij slechts milde symptomen, waardoor hij goed kon uitzieken in zijn paleis. Het gaat inmiddels een stuk beter met de vorst, en kan hij zijn werkzaamheden weer oppakken. Uiteraard met mondkapje.

Monaco is het op één na kleinste land ter wereld, en bracht als eerste de postzegel op de markt. Zowel het hoofd als de rechterhand van prins Albert staan op de postzegel afgebeeld. Daarnaast houdt de vorst ook een wereldbol vast. Bovendien is de postzegel voorzien van bemoedigende woorden: 'Geduld, vertrouwen, moed, solidariteit.'

De zegel heeft een waarde van 1,16 euro en is voorzien van de spreuk 'Samen tegen COVID-10', duidelijk geschreven in rode letters. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de postzegel uitgebracht zal worden.

Beeld: Thomas Bresson | CC BY 2.0 | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties