Politie grijpt in bij protestactie voor hotel Thaise koning in Beieren

Politie grijpt in bij protestactie voor hotel Thaise koning in Beieren

De politie in het Beierse Garmisch-Partenkirchen heeft moeten ingrijpen bij een protestactie voor Hotel Sonnenbichl, de verblijfplaats van de Thaise koning Vajiralongkorn. Dit omdat het verkeer namelijk in gevaar werd gebracht.

Het gaat hierbij om acties van de actiegroep Pixelhelper. Zij voerden al eens eerder actie voor hetzelfde hotel. Dit keer werd er een grote zeecontainer voor de toegangsweg geplaatst, een "geschenk voor de koning" zo laat de organisatie weten. Het tijdstip komt niet geheel willekeurig, de Thaise koning vierde een dag eerder zijn verjaardag. Op de afbeeldingen van de zeecontainer is de Thaise koning te zien die zijn middelvinger opsteekt.

De actievoerders zijn van mening dat de koning aan zijn koninklijke taken moet gaan voldoen in zijn eigen land. Hij verblijft in Beieren en was dit jaar slechts vijf keer voor minder dan 24 uur in Thailand tot nu toe.

De groep werkt vaak met lichtprojecties, waardoor acties snel, simpel en met een of twee personen zijn uit te voeren. Zo zijn eerder dia’s geprojecteerd op het hotel en op het gemeentehuis van de Beierse plaats. Dinsdag waren er ook acties bij de Brandenburger Tor in Berlijn, waar aandacht werd gevraagd voor het verblijf van de koning in Duitsland.

Beeld: Pixelhelper | Instagram

Lees meer over:
Beieren Thailand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties