Pieter van Vollenhoven viert 81e verjaardag - heeft het moeilijk met isolatie

Pieter van Vollenhoven viert 81e verjaardag - heeft het moeilijk met isolatie

Vandaag viert Prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn 81e verjaardag. Hij zal de dag thuis doorbrengen in Apeldoorn samen met zijn echtgenote prinses Margriet. Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM mogen zowel zijn kinderen als kleinkinderen niet op bezoek komen.

Van Vollenhoven gebruikt zijn noodgedwongen tijd thuis met name om werk te verrichten. Af en toe moet er ook tijd zijn voor ontspanning, dat doet hij door zijn benen te strekken in de bossen van Kroondomein 't Loo. Naar eigen zeggen komt hij daar interessante dingen tegen. Onder andere everzwijnen. Deze bijzondere taferelen deelt hij regelmatig op Twitter met de nodige beeld en tekst.

Wanneer het ANP vraagt hoe hij de tijd in zijn isolement doormaakt zegt Van Vollenhoven: "Het isolement is, als je niet ziek bent absoluut een opgaaf." De zeer rustige tijd, zonder bezoeken in het land, wordt gebruikt om de toekomst op verschillende werkterreinen voor te bereiden. De lijst is lang, maar verre van compleet: "Het beleid met betrekking tot de nieuwe nationale parken van wereldklasse, het onafhankelijk toezicht, de toekomst van de wijkagenten en de problemen rondom de herbestemmingen van monumenten", zo laat Van Vollenhoven weten.

Al deze zaken zijn dingen waarmee hij zich al jarenlang veel mee bezighoudt. Hij gebruikt zijn thuisisolatie ter voorbereiding van een nieuwe reeks van het populaire televisieprogramma Professors op pad, dat bij Omroep MAX een vervolg zal krijgen. “Maar alles gaat aanzienlijk trager en het isolement is verre van een stimulans”, zo zegt Van Vollenhoven.

Hij verloor eerder deze maand zijn vriend Louis van Dijk. Samen het hem en Pim Jacobs speelde Van Vollenhoven tientallen concerten voor het goede doel. “Dat was echt heel droevig nieuws. Ondanks best veel kritiek op onze concerten hebben wij het toch lang volgehouden, van 1986 tot 2002. Daarmee hebben we ook veel geld bijeengebracht voor het Fonds Slachtofferhulp. Dat werd destijds – ook door de minister – een politieke gril genoemd, maar dat is nu gelukkig een begrip”, aldus Van Vollenhoven.

Beeld: Wim Kuijken | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer