Oproep Veiligheidsberaad: 'Blijf thuis en zorg voor elkaar'

Oproep Veiligheidsberaad: 'Blijf thuis en zorg voor elkaar'

Helaas ziet Koningsdag er dit jaar anders uit dan dat we gewend zijn. Vanwege de coronacrisis is de viering in Maastricht dit jaar afgelast. Het Veiligheidsberaad, met een samenstelling van 25 veiligheidsregio's in het hele land roept iedereen op vandaag thuis te blijven en goed voor elkaar te zorgen. Door zo veel mogelijk thuis te blijven wordt de kans op verspreiding van het virus beperkt, zo zegt het Veiligheidsberaad.

Deze oproep volgt nadat het Veiligheidsberaad constateerde dat het zondag duidelijk drukker was dan eerder gedurende de week. Dit kon vooral gezien worden in de stadscentra, parken en tuincentra. De burgemeesters willen hiermee voorkomen dat dit ook op Koningsdag het geval is.

De Koning viert zijn verjaardag thuis op Paleis Huis ten Bosch, samen met koningin Máxima en dochters Amalia, Alexia en Ariane. Om 10.00 spreekt hij het land toe. Later op de dag deelt het koninklijk gezin beelden van hun viering van Koningsdag, onder meer via de televisie en sociale media, en op de speciaal opgerichte website koningsdagthuis.nl. Om 16.00 wordt de viering van Koningsdag afgesloten door het glas te heffen tijdens de nationale toost.

Beeld: Rien Bouw | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties