Middelbare school in Brussel weigert prinses Eléonore

Middelbare school in Brussel weigert prinses Eléonore

Raar maar waar, de Belgische prinses Eléonore blijkt te ver weg van het Brusselse Sint-Jan Berchmanscollege te wonen om er naar school te gaan, zo schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Daarmee wordt een traditie van bijna dertig jaar verbroken. In al die tijd gingen leden van de Belgische koninklijke familie namelijk naar deze school.

Wat het hele verhaal vooral opmerkelijk maakt is dat de prinses wel haar lagere schoolopleiding op het Sint-Jan Berchmanscollege volgde, maar niet werd toegelaten tot het middelbare onderwijs. Ze voldeed niet aan de criteria van de inschrijvingsprocedure.

Kinderen met een oudere broer en/of zus in het secundaire onderwijs krijgen bijvoorbeeld voorrang. Ook woont de prinses volgens de school te ver weg. De afstand van 6 kilometer tussen het kasteel van Laken en de school is volgens de regels te groot.

De dochter van koning Filip en koningin Mathilde begint daarom op 1 september op het Heilig-Hartcollege in Wezembeek-Oppem aan haar middelbare schoolloopbaan.

Het besluit is jammer, maar uiteraard dienen de regels gerespecteerd te worden die ook Koninklijke familie gelden.

Lees meer over:
Brussel middelbare school

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer