Man verdacht van bedreigen prinses Amalia met verkrachting staat voor de rechter

Man verdacht van bedreigen prinses Amalia met verkrachting staat voor de rechter

Een 31-jarige ex-militair uit Zwolle wordt ervan verdacht prinses Amalia in januari van it jaar meerdere malen bedreigd te hebben met verkrachting dan wel aanranding. De man stuurde meerdere berichten via haar Instagram-account.

De verdachte, Wouter G. verscheen donderdagmiddag 30 april voor het eerst voor de rechter in een inleidende zitting bij de rechtbank in Zwolle.

Zo schreef de man dat hij de zestienjarige prinses op zou zoeken op haar school in Den Haag, en "wanneer zij dan wiet zou ruiken, dat hij het dan was". Ook dreigde hij met seksuele handelingen. Zo zou hij haar op Koningsdag opzoeken en dan "onverwachts op de bek pakken". Dit soort verschrikkelijke dingen schreef hij onder meer aan de prinses.

Ook zou de man een klasgenoot van Amilia met de dood bedreigd hebben door te zeggen dat hij hem in brand zou steken.

De rechter besloot dat de man direct moet worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum om onderzocht te worden. De volgende zitting staat gepland voor 23 juli.

Lees meer over:
prinses amalia bedreiging

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties