Luxemburgs hof publiceert foto's van pasgeboren prins Charles

Luxemburgs hof publiceert foto's van pasgeboren prins Charles

Het Luxemburgse hof heeft woensdag foto's gepubliceerd van de pasgeboren prins Charles. De baby is het eerste kind van erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie. De prins werd afgelopen zondag geboren.

Prins Charles is na zijn vader de tweede in de lijn van de troonopvolging. Behalve prins van Luxemburg is Charles ook de prins van Bourbon-Parma. Die titel heeft hij te danken aan zijn overgrootmoeder groothertogin Charlotte, die trouwde met prins Félix van Bourbon-Parma.

Het pasgeboren prinsje is te zien samen met zijn ouders, maar ook in een close-up met een knuffel. Het jongetje wam ter wereld door middel van een keizersnede, en verwacht wordt dat hij dinsdag of woensdag naar huis gebracht kan worden. De komende jaren zal de prins opgroeien in het Schloss Fischbach, de nieuwe residentie van zijn ouders.

Bij zijn geboorte luidde de kathedraal in de Luxemburgse hoofdstad de klokken. Ook werden er exact om 12 uur 21 saluutschoten afgevuurd.

Beeld: Cour grand-ducale Luxembourg

Lees meer over:
baby Luxemburg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties