Koning Willem-Alexander: "op afstand en toch samen"

Koning Willem-Alexander: "op afstand en toch samen"

De koning zei vanochtend in zijn toespraak ter gelegenheid van zijn verjaardag: "Het wordt een unieke koningsdag, op afstand en toch samen." Hij gaf aan zich er op te hebben verheugd beelden van straten en pleinen vol feestvierende mensen te zien, maar drukte iedereen op het hart thuis te blijven. "Uit respect voor alle zorgprofessionals die geen tijd hebben voor Koningsdag."

De koning gaf aan de dag liever te hebben doorgebracht in Maastricht, hij bedankte ook iedereen die betrokken was bij de voorbereidingen van de feestdag, die helaas vanwege het coronavirus moest worden afgelast. "Maar wat in het vat zit, verzuurt niet", zo sprak de koning.

De koning vroeg aan iedereen om blijven vol te houden. "Velen hadden gehoopt op meer bewegingsvrijheid na morgen, ook hier thuis", sprak hij. "Maar het coronavirus laat zich de les niet lezen". De koning hoopt dat deze Koningsdag op een andere manier uniek blijft, namelijk een een malige thuisviering. Op afstand, maar toch samen.

Bekijk hier de hele toespraak van de koning:

De hele dag door komen er beelden beschikbaar van de familieviering in Paleis Huis Ten Bosch. Deze zijn te bekijken via sociale media en op de speciaal opgerichte website www.koningsdagthuis.nl

Beeld: RVD

Lees meer over:
koningsdag

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties