Juan Carlos in Abu Dhabi, zoon koning Felipe alles behalve blij

Juan Carlos in Abu Dhabi, zoon koning Felipe alles behalve blij

Er komen weer wat nieuwe zorgen bij voor de Spaanse koning Felipe en premier Pedro Sánchez. Op 3 augustus vertrok koning-emeritus Juan Carlos uit Spanje, met als intentie de Spaanse monarchie niet in gevaar te brengen en in rustiger vaarwater te laten belanden. Echter zorgt de bestemming die Juan Carlos heeft uitgekozen weer voor nieuwe problemen.

Het was een tijd lang niet duidelijk waar Juan Carlos verbleef, er werd veel over gespeculeerd. Men dacht dat hij in Portugal, de Dominicaanse Republiek of in Nieuw-Zeeland verbleef. Ook geen berichten vanuit het paleis en het kantoor van de premier zorgden voor geen enkele vorm van informatie.

Echter, een telefoontje van Juan Carlos aan zijn zoon Felipe volgde. Die gaf toestemming om te laten wat zijn huidige verblijfplaats is, en dat blijkt Abu Dhabi te zijn. Geen prettige boodschap voor koning Felipe want het zorgt namelijk voor nieuwe problemen. Eerder kwam Juan Carlos juist in de problemen door zijn nauwe banden met de sjeiks en koningen aan de Perzische Golf, die hem in royale donaties zouden hebben voorzien. Het is dus opmerkelijk, en wellicht onhandig, dat er voor is gekozen Abu Dhabi zijn huidige verblijfplaats te laten zijn.

Doordat het onduidelijk was waar Juan Carlos verbleef bleef hij dagelijks in het nieuws en dat maakte de zaak er uiteindelijk niet beter op. Het paleis was er wel van op de hoogte maar koos er voor het niet bekend te maken zolang Juan Carlos dat zelf niet wilde. Voorlopig lijkt Juan Carlos niet van plan te zijn te vertrekken tot verdriet en ongenoegen van Sánchez en Felipe.

Beeld: Wikipedia

Lees meer over:
Juan Carlos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties