Hoofdredacteur Argentijns roddelblad zegt sorry na opmerkingen over Amalia

Hoofdredacteur Argentijns roddelblad zegt sorry na opmerkingen over Amalia

De hoofdredacteur van het Argentijnse roddelblad, Liliana Castaño, heeft haar excuses aangeboden voor opmerkingen over prinses Amalia. Zij is er voor verantwoordelijk dat er op de cover van het blad een foto van de prinses en koningin Máxima verscheen, waarbij viel te lezen dat Amalia trots haar 'plus size' toonde. Die opmerking zorgde voor veel woede in Argentinië.

Het gebruik van het woord plus-size viel niet in goede aarde bij andere media. De foto die te zien was op de cover van het blad werd tijdens de fotosessie van afgelopen vrijdag gemaakt in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. Het blad schreef onder andere dat Amalia het slachtoffer is van pesten.

Castaño biedt haar oprechte excuses aan en zegt het incident als een goed leermoment te beschouwen. Ook benadrukt ze de koninklijke familie te respecteren ook al is dat niet goed te zien aan de voorkant van het meest recente nummer van Caras.

De ommezwaai en het gebruik van excuses is terecht, maar wel opvallend. Eerst verdedigde adjunct-hoofdredacteur Héctor Maugeri de keuze voor de tekst fel. Hij zei dat Amalia juist is gekozen als voorbeeld voor andere meisjes die zich niet hoeven te schamen. Echter lijkt het blad nu toch onder de druk te bezwijken, zodoende is er excuses gemaakt.

Beeld: Cover Argentijns blad Caras

Lees meer over:
Argentinië prinses amalia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties