Heeft koning Filip het coronavirus?

Heeft koning Filip het coronavirus?

Het was een tijdje onduidelijk, maar de Belgische koning Filip is met vlag en wimpel geslaagd voor de coronatest. Er waren namelijk wat zorgen aangezien de Belgische informateur Egbert Lachaert besmet is geraakt met het coronavirus. Dit bleek uit een coronatest die hij had gedaan. Het paleis liet weten dat het resultaat van de koning negatief is.

Afgelopen dinsdag bleek Lachaert het virus te hebben. Omdat de liberale voormaan allerhande collega-partijleiders had ontmoet, maar ook koning Filip, onderging hij een test.

Uit voorzorgsmaatregelen komen de onderhandelaars volgende week vrijdag niet fysiek bijeen, zo meldt collega-informateur Conner Rousseau. In de tussentijd werken ze op afstand door aan een nieuwe regering die nog steeds niet is gevormd.

Ze hoopten volgende week al klaar te zijn, omdat dan de termijn van de interim-regering afloopt. Maar dat is nu onhaalbaar. Of ze meer tijd krijgen en of interim-premier Sophie Wilmès nog even aanblijft is onduidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties