Harry en Meghan willen niets meer met Britse tabloids te maken hebben

Harry en Meghan willen niets meer met Britse tabloids te maken hebben

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben er voor gekozen grote Britse tabloids niet meer te woord te staan, zo melden Britse media. Dit hebben zij via een brief laten weten aan de hoofdredactie van de tabloids The Sun, Daily Mail, Daily Mirror en Daily Express.

Zo schrijft het echtpaar niet meer te zullen reageren op verzoeken van journalisten van de bladen en een zero engagement beleid te gaan voeren. Dat houdt in: geen enkel contact. Harry en Meghan geven aan niet meer voor het karretje van de pers gespannen te willen worden, en dat zij aan hen verdienen met verhalen die "verdraaid, onjuist en onredelijk opdringerig zijn". Zo zullen de bladen onder andere geen foto's meer ontvangen van het koppel. En mogelijk mogen ze ook niet meer bij media-evenementen aanwezig zijn.

"Dit besluit heeft niets te maken met het vermijden van kritiek of het publieke debat", zo zeggen woordvoerders van het paar. "Of censureren van correcte berichtgeving. De media hebben het volste recht om verslag te doen en mening te publiceren over de hertog en hertogin van Sussex, of deze nu positief is of negatief. Maar dit kan en mag niet op leugens gebaseerd zijn."

Harry en Meghan strijden al langer tijdens de Britse pers, en hebben al een aantal keer een rechtszaak moeten voeren. Ze voelen zich opgejaagd. Het echtpaar besloten af te zien van het dragen van koninklijke titels en een teruggetrokken bestaan te leven.

Beeld: Shutterstock.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer