Duitse Prins in Oostenrijk gearresteerd vanwege vernielingen en bedreigingen

Duitse Prins in Oostenrijk gearresteerd vanwege vernielingen en bedreigingen

Het gaat niet zo heel erg goed met prins Ernst August, die aan het hoofd staat van het voormalige koningshuis van Hannover. Hij is maandag in het Oostenrijkse Grünau im Almtal gearresteerd in zijn jachthut. De plaatselijke politie heeft dit dinsdag bevestigt aan de Kronen-Zeitung. De prins wordt onder meer bedreiging en vernieling ten laste gelegd.

De laatste maanden verloopt het erg stroef tussen Ernst August (66) en de Oostenrijkse politie. Zo ging de prins in juli nog met een honkbalknuppel naar het politiebureau om verhaal te halen vanwege een eerdere aanhouding. Daardoor werd hij door het Oostenrijkse OM beschuldigt van verzet bij zijn arrestatie, doodsbedreiging van agenten (door te grijpen naar een mes) en het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. De prins beweert juist het tegenovergestelde: de politie zou hem hebben mishandeld.

De nieuwe beschuldigingen gaan om een bedreiging van een voor Ernst August werkend echtpaar. Als het stel zijn bevelen niet zou opvolgen, zou de prins een knokploeg op de man en vrouw afsturen, aldus de Kronen-Zeitung. Rond het huis zou de boze prins ook vernielingen hebben aangericht, zoals het vernielen van een verkeersbord.

Ernst August is in Duitsland redelijk berucht vanwege zijn kort lontje en staat daardoor onder een aantal bijnamen bekend. Zoals ‘Prügelprinz’ (prins met de losse handjes). Hij werd al meerdere malen veroordeeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer