Duitse prins (55) overlijdt door verkeersongeval

Duitse prins (55) overlijdt door verkeersongeval

De Duitse prins Otto von Hessen (55) is afgelopen zondag om het leven gekomen bij een verkeersongeval, zo laten verschillende Duitse media weten.

De prins maakte een rit richting Zwitserland waar hij met zijn motor tegen de middenvangrail op de snelweg terecht kwam. Hulp mocht niet meer baten: de prins kwam ter plekke te overlijden aan zijn verwondingen. Hoewel de precieze oorzaak nog niet bekend is, lijkt het er wel op dat de motor na een inhalmanoeuvre op hoge snelheid begon te zwenken.

Von Hessen was een ondernemer en franchisenemer van meerdere McDonald's-restaurants. Hij laat vier kinderen achter. Max, Leopold, Moritz en Elena die hij kreeg samen met zijn vrouw Carla Blickhäuser.

Eerder werd de rijbewijs van de prins al eens ingenomen, dit gebeurde in 2010 voor de duur van negen maanden omdat hij veel te hard reed. Ook moest hij toen een boete van 3600 euro betalen.

De Duitser was lid van het huis van Hessen-Philippsthal, een dynastie die dateert uit de zeventiende eeuw. De familie is verbonden met Frederik Willem III van Pruisen, een belangrijke Duitse heerser tijdens de oorlogen tegen Napoleon Bonaparte.

Beeld: Facebook

Lees meer over:
Duitsland prins

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties