Duitse minister waarschuwt koning van Thailand

Duitse minister waarschuwt koning van Thailand

Heiko Maas, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken lijkt niet erg blij te zijn met koning Vajiralongkorn van Thailand. Hij waarschuwt de koning dat als hij met Thaise politiek de wet overtreed in Duitsland, dat gevolgen zal hebben.

Dit maakte de minister bekend tijdens een persconferentie. Hij liet weten dat de koning de afgelopen weken goed in de gaten wordt gehouden, en dat als er dingen gebeuren die als illegaal beschouwd kunnen worden dit gevolgen zal hebben. De koning woont het grootste gedeelte van het jaar in Beieren.

De Duitse minister is het er niet mee een dat de koning vanuit Duitsland zijn plichten uitvoert, en geeft aan dat dit onmogelijk is. “We hebben het duidelijk gemaakt dat politiek met betrekking tot Thailand niet vanaf Duitse bodem mag worden gevoerd”, zei hij eerder. “Als er gasten in ons land zijn die staatszaken vanaf ons grondgebied regelen dan willen we dat altijd tegengaan.”

Er zijn al maanden hevige protesten in Thailand gaande, tegen de macht van zowel de regering als de koning. Nu zijn demonstranten van plan om aankomende maandag naar de Duitse ambassade af te reizen om de legale status van de koning in Duitsland in twijfel te trekken.

Beeld: Ted McGrath | CC BY-NC-SA 2.0 | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer