Dit is waarom prins Charles eerst niet met Camilla mocht trouwen

Dit is waarom prins Charles eerst niet met Camilla mocht trouwen

Prins Charles en Camilla leerden elkaar in 1971 kennen. Ze waren gelijk verliefd maar maakten toch het besluit om niet met elkaar te trouwen.

Ze zijn al 49 jaar samen, prins Charles en Camilla. Maar het is niet altijd rozengeur en manenschijn geweest. Samen moesten ze de nodige beproevingen doormaken. Het Britse hof achtte de kettingrokende, moederlijke en nuchtere Camilla Shand niet geschikt als vrouw van de aanstaande koning.

Ook stond de prins stond bekend om zijn besluiteloosheid. Het was zijn wens om niet voor zijn dertigste te trouwen, en Camilla wilde niet langdurig op hem wachten. Ze trouwde later met Andrew Parker Bowles.

Dit is waarom prins Charles eerst niet met Camilla mocht trouwen

In 1996 waren ze beiden gescheiden en sloeg de vook weer over. Charles nam ook een standvastige houding in. Over zijn relatie met Camilla kon "niet onderhandeld worden." Echter zijn pogingen om met haar te trouwen kon geen doorgang vinden toen 1997 verongelukte en om het leven kwam. Charles vond het als gevolg erg belangrijk zijn aandacht volledig te kunnen richten op zonen William en Harry. Ook vreesde hij dat het Britse volk Camilla moeilijk zou accepteren. Diana was immers ontzettend populair. Dit was een besef dat prins Charles en Camilla in overeenstemming met elkaar erkenden.

Als gevolg was Camilla jarenlang zijn officieuze partner en werd er hard gewerkt aan het oppoetsen van het imago van de twee om het Britse volk op andere gedachten te brengen. Het leek zijn vruchten af te werpen, inmiddels zijn ze samen sinds 2005 en het toekomstig koningpaar van het Verenigd Koninkrijk.

Beeld: Andy Gott | CC BY 2.0 | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties