'Dit is het eerste vriendje van prinses Amalia'

Royalty
woensdag, 15 april 2020 om 11:49
2019 najaar prinses van oranje
Nu Amalia inmiddels de zestienjarige leeftijd heeft bereikt, is het geen vreemd idee dat de kroonprinses binnenkort met haar eerste vriendje thuiskomt. De Duitse media lijken dit besef te bevestigen, want volgens hen is Amalia nu niet meer single. Ook de Nederlandse media heeft er wat over te zeggen.
Het Duitse 7 Tage schreef dat Amalia niet alleen een vriendje zou hebben, maar dat ze er ook overtuigd van zijn dat ze weten om wie het gaat. Het gaat om Brent, de jongen waarmee Amalia eerder dit jaar in de Tweede Kamer werd gezien.
Het Nederlandse blad Weekend schreef al eerder dat de twee al jarenlang bevriend zijn, en ook samen een kerstmusical schreven. Bronnen binnen het koningshuis bevestigen dat Amalia en Brent slechts bevriend zijn.
Zo zegt de bron: “Ze zijn vrienden en hebben veel plezier, maar ze zijn echt niet verliefd. Vroeger hadden meisjes vooral een hartsvriendin, tegenwoordig is het prima mogelijk dat ze een hartsvriend hebben. Dat is bij Brent en Amalia ook het geval.”
De Rijksvoorlichtingsdienst doet geen uitspraken over de geruchten die rondgaan, met betrekking tot het vriendje van Amalia. We zullen dus niet te weten komen of het hier gaat om een innige vriendschap of echte liefde tussen Brent en Amalia.
Beeld: Koning Willem-Alexander