Defilé koning Willem-Alexander op Veteranendag gaat niet door

Defilé koning Willem-Alexander op Veteranendag gaat niet door

Vanwege de coronacrisis zal het defilé van koning Willem-Alexander op de Nederlandse Veteranendag (27 juni) niet doorgaan. Dit heeft het dagelijks bestuur van het Nationaal Comité Veteranendag bekend gemaakt.

Veel evenementen tijdens de Veteranendag zoals we gewend zijn zullen geen doorgang vinden. Zo gaan de medaille-uitreiking op het Binnenhof, het evenement op het Malieveld, de openingsceremonie in de Ridderzaal en de fly-past met vliegtuigen ove Den Haag ook niet door.

Veteranendag is een jaarlijks terugkerende 'feestdag' en wordt sinds 2005 georganiseerd als eerbetoon en blijk van waardering voor Nederlandse veteranen. Vorig jaar telde Nederland er zo een 110.000. Het evenement trok vorig jaar 75.000 bezoekers. De dag wordt standaard gehouden op of rond 29 juni, de verjaardag van de in 2004 overleden prins Bernhard.

Er wordt wel hard aan een alternatief gewerkt door het campagneteam van het Nationaal Comité Veteranendag, door middel van een niet-fysiek programma. Daar zal op 15 april meer over bekend worden gemaakt.

Beeld: Ronald Wilfred Jansen / Shutterstock.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties