Argentinië is boos: Dit is wat een Argentijns roddelblad schreef over prinses Amalia

Argentinië is boos: Dit is wat een Argentijns roddelblad schreef over prinses Amalia

Veel Argentijnen en de Argentijnse media reageren woedend en verontwaardigd, vanwege de voorpagina va het roddelblad Caras. In de meest recente editie plaatste het een foto van koningin Máxima en prinses Amalia. De foto's waren van de meest recente fotosessie bij paleis Huis ten Bosch. Als begeleidende tekst bij de foto valt te lezen: 'De oudste dochter van Máxima toon trots haar plus size'. Dit veroorzaakte een storm van kritiek.

De twee grootste kranten van Argentinië, Clarín en La Nacion, gingen direct in de aanval en veroordeelden de stigmatiserende opmerkingen van het roddelblad Caras. Ook op sociale media is er veel kritiek. De publicatie wordt op sociale media ‘beledigend’, ‘misdadig’ en ‘gewelddadig’ genoemd. "Wat een schande deze bijbel van de hersenlozen", aldus een andere reactie. "Ze draagt haar ‘plus size look’ niet met trots. Ze kleedt zich aan, er wordt een foto gemaakt. Punt uit."

De Adjunct-Hoofdredacteur van het blad dat de foto plaatste, Héctor Maugeri, verdedigt de keuze. Hij zegt dat Amalia juist is gekozen als voorbeeld voor andere meisjes die gepest worden. Zo kan men zien dat ze zich niet hoeven te schamen.

De Rijksvoorlichtingdiest doet verder geen uitspraken, en wenst niet te reageren op de publicatie.

Beeld: Koninklijkhuis| RVD | Instagram

Argentinië is boos: Dit is wat een Argentijns roddelblad schreef over prinses Amalia
Lees meer over:
Argentinië prinses amalia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties