Sylvana Simons: "Als Zwarte Piet niet uit Nederland verdwijnt uit Nederland, dan vertrek ik zelf"

Sylvana Simons: "Als Zwarte Piet niet uit Nederland verdwijnt uit Nederland, dan vertrek ik zelf"

Sylvana Simons die bekend staat als prominente tegenstander van Zwarte Piet, wil per wet de traditionele variant van het figuur verbieden. Het is niet onwaarschijnlijk dat wanneer december weer in aantocht is dat het onderwerp wederom ter sprake komt zoals elk jaar gebruikelijk is.

Nu Simons tot Kamerlid is verkozen is het de vraag of Simons nog achter haar uitspraak staat die zij in 2017 deed bij NPO radio 2: “Als Zwarte Piet niet verdwijnt uit Nederland, dan vertrek ik zelf”.

Zoals het bij kwalitatieve journalistiek betaamt is het van belang om gedane uitspraken en beloften regelmatig ter herinnering naast elkaar te leggen en te kijken wat er van uitgekomen is. Simons beloofde haar vertrek enkele jaren terug, het ziet er voorlopig niet naar uit dat Zwarte Piet de komende jaren volledig uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnt. Zouden haar beloften die zij doet in het politieke arena wel uitkomen?

Beeld: Schermafbeelding Al Jazeera

Lees meer over:
zwarte piet sylvana simons

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties