Ollongren dwarsboomde bevriezen van huurprijzen tot tweemaal toe maar wast nu handen in onschuld: “Mensen komen in de knel”

Ollongren dwarsboomde bevriezen van huurprijzen tot tweemaal toe maar wast nu handen in onschuld: “Mensen komen in de knel”

Raar maar waar, minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken benadrukt nu dat sommige groepen “in de knel komen” vanwege de gestegen huurprijzen. Eerder vandaag werd bekend dat de huurprijze het sterkst zijn gestegen sinds 2014, dat maakte statistiekbureau CBS bekend.

Maandag meldde het statistiekbureau CBS dat de huurprijzen het sterkst zijn gestegen sinds 2014. De huren lagen afgelopen juli gemiddeld 2,9 procent hoger dan een jaar eerder. De huren van sociale huurwoningen die niet in handen waren van woningcorporaties stegen het meest, met 3,4 procent. Daarna volgden de vrijesectorwoningen met 3 procent.

Het standpunt van Ollongren is momenteel op zijn minst opmerkelijk te noemen. Eerder had de Eerste Kamer namelijk Ollongren in twee moties opgeroepen om de jaarlijkse huurverhoging van 1 juli tijdelijk stop te zetten. Ollongren weigerde elke vorm van medewerking en voerde de moties niet uit. Als gevolg diende oppositiepartij SP een motie van afkeuring in tegen de minister. De motie werd vervolgens aangenomen. Hoogst ongebruikelijk en een duidelijk geluid.

Het harde en duidelijke signaal mocht niet baten. Ollongren weigerde de huren tijdelijk te bevriezen. Ze benadrukt dat haar aandacht gericht is op de mensen die financieel in de problemen zijn gekomen omdat hun huur veel harder stijgt dan hun inkomen. Had ze dan niet kunnen helpen toen ze ook daadwerkelijk de kans had om er wat aan te doen?

Lees meer over:
huurwoning

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties