Koploper in opspraak geraakte Kamerleden komt nu met absurd voorstel: 'Minder straf voor misdragende Kamerleden'

Koploper in opspraak geraakte Kamerleden komt nu met absurd voorstel: 'Minder straf voor misdragende Kamerleden'

Ja, wij moesten ook twee keer lezen of het niet allemaal een grote grap is. Minder billenkoek voor Kamerleden die zich misdragen volgens de VVD en SGP die samen een voorstel tot wijziging van de gedragscode indienen, want iemand die de belangen van het volk dient mag echt niet tot de orde geroepen worden.

Alsof het allemaal nog niet bizar genoeg is wil Tweede Kamerlid Tobias van Gent niet uitleggen wáárom hij van mening is dat Kamerleden niet meer geschorst zouden moeten worden bij het overtreden van de nieuwe parlementaire Gedragscode. Of waarom alleen Kamerleden, en dus niet de burgers, een klacht zouden moeten kunnen indienen over Kamerleden die de gedragscode overtreden. Je zou zeggen dat Kamerleden verkozen zijn door het volk en uiteindelijk ook door de burger ten alle tijden tot de orde geroepen zouden moeten kunnen worden. Nee, de VVD denkt daar anders over.

De cijfers liegen er niet om. VVD is koploper als het gaat om het aantal in opspraak geraakte Kamerleden (voor een actuele lijst met namen klik hier). Sinds 2008 zijn er maar liefst 29 prominente VVD’ers in opspraak geraakt. Zou het dan met dit voorstel zijn eigen belangen bedienen? Het is in ieder geval op zijn zachtst gezegd onhandig om nu hiermee naar buiten te komen.

Het zal donderdag nog moeten blijken of de VVD en SGP die samen een voorstel indienen tot wijziging gedragscode ook uiteindelijk een meerderheid weten te behalen voor hun wijzigingsplannen.

Lees meer over:
Tweede Kamer VVD liberalen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties