Kees van der Staaij wil door als lijsttrekker van SGP

Kees van der Staaij wil door als lijsttrekker van SGP

Kees van der Staaij spreekt de wens uit door te willen gaan als lijsttrekker van de SGP. Bij de volgende verkiezingen is hij “van harte bereid” opnieuw lijsttrekker te zijn, zo schrijft hij in een van zijn recente Tweets.

Van der Staaij is momenteel de langstzittende Tweede Kamerlid. In mei 1998 betrad hij de Kamer, en sinds 2010 is hij fractievoorzitter van de SGP.

Het bestuur van de SGP heeft hem voorgedragen als lijsttrekker. Op zaterdag 16 mei wordt op de algemene vergadering van de partij hierover bestemd. Aangezien er tot nu toe geen andere kandidaten bekend zijn is het zeer aannemelijk dat van der Staaij tot lijsttrekker gekozen zal worden.

Van der Staaij is een bekend en vertrouwd gezicht binnen de Nederlandse politiek. Volgens het bestuur heeft van der Staaij niet alleen het eigen vertrouwen van de SGP-stemmers, maar spreekt hij ook kiezers “buiten de traditionele achterban” aan. Met als gevolg een positiever beeld van de partij.

Het bestuur laat dan in een verklaring ook blij te zijn omdat Van der Staaij de partij in de tien jaar dat hij nu partijleider is “een duidelijk gezicht heeft weten te geven.”

Van der Staaij spreekt: “In een kleine fractie kom er op ieder van de Kamerleden veel werk af. Ik prijs me gelukkig dat werk tot nu toe te hebben gedaan in een hardwerkend, toegewijd en eensgezind team.”

De SGP is opgericht in 1918 en is daarmee een van de oudste politieke partijen. De partij haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 drie zetels, net als in 2012. De partij heeft twee zetels in de Eerste Kamer. De SGP nam niet eerder deel aan de regering. De partij onderscheidt zich van andere christelijke partijen door onverkort vast te houden aan de Christelijke beginselen en waarden in tegenstelling tot andere partijen.

Beeld: Roel Wijnants | Flickr.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties