Groot fiasco 50PLUS: nog maar 1 zetel over in de peiling

Groot fiasco 50PLUS: nog maar 1 zetel over in de peiling

Het zijn slechte dagen voor de politieke partij 50PLUS, de interne ruzies en het opstappen van Henk Krol hebben de partij niet veel goeds gedaan. De nieuwste peiling van Maurice de Hond laat zien dat er nog maar 1 zetel overblijft.

Het is precies een week geleden dat Henk Krol maakte uit 50PLUS te stappen en een nieuwe partij te beginnen. Dat heeft zo zijn gevolgen, in de peilingen houdt de partij nog maar 1 zetel over. Vier weken stond 50PLUS nog op 10 zetels, twee weken geleden op 8.

De stroom trouwe volgelingen blijkt niet groot te zijn, het is slechts een deel van de kiezers die Henk Krol volgt naar zijn nieuwe partij zo blijkt uit de peiling van Maurice de Hond. Krol staat met zijn nieuwe partij op 1 zetel.

Andere partijen profiteren van het fiasco bij 50PLUS. De partijen VVD, CDA, PvdA, Forum en Groenlinks krijgen er allemaal 1 zetel bij in vergelijking met vorige week.

De VVD lijkt lijkt als winnaar uit de bus te omen in dit verhaal. De partij lijkt eveneens als winnaar uit de bus te komen, in vergelijking met twee maanden geleden steeg de VVD nu met 12 zetels. Het optreden van Rutte lijkt ook door niet VVD-'ers goed te worden ontvangen.

Beeld: Guido van Nispen | CC BY 2.0 | Flickr

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties