Gemeente Amsterdam gaat in plaats van door wanbestuur ingestorte muren herstellen bewoners pesten: “Geen auto’s meer!”

Gemeente Amsterdam gaat in plaats van door wanbestuur ingestorte muren herstellen bewoners pesten: “Geen auto’s meer!”

Amsterdam werd vorige week opgeschrikt door het instorten van de kademuur aan de Grimburgwal. Na jarenlang van achterstallig onderhoud begaf de muur het uiteindelijk en bezweek onder het wanbestuur.

De stad Amsterdam is nu niet bepaald het meest prominente voorbeeld als het gaat om efficiënte bouw en onderhoud van infrastructuur, maar je zou denken dat dit probleem toch wel met enige vorm van prioriteit op een keurige wijze aangepakt zou worden. Niets blijkt helaas daarvan waar. Het wordt de inwoner van Amsterdam nu extra moeilijk gemaakt nu het B&W-college heeft besloten dat complete kades dan maar autovrij moeten worden gemaakt, omdat ze dreigen in te storten. Nee, niet de problemen benoemen en aanpakken maar ‘burgertje pesten’.

Als je op neutrale wijze kijkt naar deze minuscule ramp kan men simpelweg concluderen dat de gemeente erg nalatig is geweest. Er werd onderhalfjaar geleden begonnen met de restauratie van de kades, maar voor sommige van de muren is het gewoon te laat om er iets aan te doen, zo bleek des te meer bij het instorten van de kade in het centrum vorige week.

Nu deze ramp zich langzaamaan zich steeds meer ontvouwt tot bittere realiteit en gevolg van slecht handelen, lijkt voor sommige partijen het een ideaal motief om de binnenstad nog meer auto-vrij te maken. Het zou de gemeente sieren om de politieke ambities achterwege te laten en te kiezen voor daadkrachtig bestuur.

Lees meer over:
Amsterdam auto gemeente

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer