Femke Halsema genomineerd tot beste burgemeester ter wereld

Femke Halsema genomineerd tot beste burgemeester ter wereld

De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, is genomineerd voor de World Mayor Prize, een verkiezing van de beste burgemeester ter wereld.

De prijs zal uitgereikt worden door de City Mayors Foundation, dit is een internationale denkank over lokaal bestuur van professionals uit Europa, de Verenigde Staten en Azië. Er zijn verschillende criteria om genomineerd te worden, en uiteindelijk mogelijk de prijs in de wacht te slepen. Te denken aan moed, ijver en integriteit. Dit jaar staat de prijsuitreiking in het bijzonder in het teken van de pandemie zo valt te lezen op de website. Iedereen kan een burgemeester nomineren.

Het is nog maar de vraag of ze ook daadwerkelijk kans maakt want er strijden nog 60 andere burgemeesters uit 30 verschillende landen mee. Bovendien raakte dit voorjaar Halsema behoorlijk in opspraak vanwege een Black Lives Matter demonstratie op de Dam. De naleving van de regels tot onder andere het houden van afstand werden daar niet gehandhaafd.

Nederlandse burgemeesters doen het soms wel eens goed op de lijst. Zo eindigde in 2016 de toenmalige burgemeester van Amstelveen, Mirjam in ’t Veld, op de zesde plek. De uiteindelijke winnaar wordt in de lente van 2021 bekend gemaakt.

Beeld: Schermafbeelding AT5 / Youtube

Lees meer over:
burgemeester Amsterdam

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties