Dít is een Burgerinitiatief dat je echt moet tekenen

Dít is een Burgerinitiatief dat je echt moet tekenen

Het is duidelijk voelbaar dat steeds meer Nederlanders ontevreden zijn over de Europese Unie in zijn huidige verband, met name hoe de algehele samenwerking verloopt.

Leon Baten (17) en Inge Marie de Boer (21) lanceerden daarom het Burgerinitiatief-EFTA. Het doel is een Nederlands lidmaatschap van de Europese Vrijhandelsassociatie op de politieke agenda te zetten.

Over het burgerinitiatief

Genoeg redenen om op zoek te gaan naar alternatieve manieren van Europese samenwerking. Het is in deze turbulente periode dat wij, Leon Baten en Inge-Marie de Boer, met elkaar in contact kwamen. Wat begon als een ontspannen avond met een groepje jonge mensen eindigde in de start van een burgerinitiatief, het Burgerinitiatief-EFTA. Met dit burgerinitiatief willen we een Nederlands lidmaatschap van de Europese Vrijhandelsassociatie op de politieke agenda zetten. Wij willen dat er weer daadwerkelijk wordt gepraat over hoe de Europese samenwerking beter kan en dat Nederland soevereiniteit terug krijgt op de – voor haar burgers belangrijke – Nederlandse thema’s. Dat alles zonder de door Nederlandse ondernemers zorgvuldig opgebouwde exportpositie te verliezen.

De missie van het burgerinitiatief

Op 1 oktober 2020 is het burgerinitiatief van start gegaan door een promotievideo bij Weltschmerz tegelijkertijd met deze website te lanceren. Hier informeren wij de Nederlandse burgers en vragen u om handtekeningen en financiële steun maar bovenal om zelf mee te denken. Om kennis te delen over de, voor u belangrijke, beleidsterreinen. Die kennis zullen wij meenemen in het gestarte onderzoek naar de voor- en nadelen van Nederlandse toetreding tot de EFTA. Gedurende deze periode gaan wij in gesprek met (internationale) politici, journalisten en andere belanghebbenden.

Tevens verzamelden we een deskundig team achter ons van hoogleraren, promovendi en bedrijfseconomen om ons te ondersteunen in dit onderzoek. Zo stellen we een gedegen rapport samen wat we op 25 november presenteren aan de Nederlandse pers. Het is ons doel dat toetreding tot de EFTA gaat leven binnen de Nederlandse maatschappij. Dat er bewustwording komt over geschikte alternatieven van Europese samenwerking en dat er pressie wordt uitgeoefend op de Nederlandse politiek daar daadwerkelijk wat mee te doen. Het is tijd om aan de slag te gaan.

Nu volgt een video waar dieper en duidelijk wordt ingegaan over het burgerinitatief. Het geeft ook meer duiding over wat EFTA is, mocht u zich dat afvragen. Als u naar beneden scrollt kunt u ondertekenen, want dat is van enorm groot belang. Doet u ook mee?!

Tekent u ook? Want uw steun is cruciaal!

Tekenen en/of doneren doet u hier!

Beeld: Burgerinitiatief-Efta

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties