Over ons

De Gulden Courant

Welkom bij de Gulden Courant. Passie voor nieuws, dat is ook gelijk onze expertise. Wij zijn een Nederlandse aggregatie-site, de redactie maakt voor u dagelijks handmatig een selectie van artikelen, zo blijft u altijd op de hoogte van actualiteiten die er toe doen. De geplaatste artikelen zijn dikwijls zogenoemde gidsartikelen, zij verwijzen door naar de bron. Het zijn een greep van de meest spraakmakende gebeurtenissen uit het gehele spectrum aan actualiteiten. Eveneens plaatsen wij zelf geschreven publicaties die dieper ingaan op de inhoud van actuele thema’s. Geschreven door betaalde (opkomende) journalisten, liefhebbers en experts. Wij bieden ruimte aan onderbelichte onderwerpen alsook relevante gebeurtenissen die leven onder de bevolking. Wij zijn onafhankelijk, objectief en toegankelijk. En dat zullen wij altijd blijven. Doe ons een groot plezier en bezoek onze site regelmatig! Hopelijk zien wij u hier vaker.

Het Midas-effect

Een van de hoofdzakelijke beweegredenen achter de oprichting van de Gulden Courant is het ondersteunen van onafhankelijke en kritische media die de democratie bevragen maar door hun berichtgeving tegelijkertijd weten te versterken. Wij zien het als onze opdracht hen extra te stimuleren door artikelen op onze site uit te lichten en de bezoekers door te verwijzen naar desbetreffende nieuws- of andere informatieve sites. Hierdoor genereren zij extra lezers en inkomsten. Dit noemen wij het ‘Midas’-effect. Wat wij plaatsen heeft op die manier een belangrijk aandeel in de Nederlandse nieuwsvergaring. Onze sturing is niet ideologisch gedreven maar wordt door zorgvuldige selectie en peilingen samengesteld. “Wat vindt men belangrijk?” is hierbij een leidende vraag. Het verkeer wat wij genereren wordt evenredig verdeeld onder kleinere uitgevers en bekende merken. Doordat de Gulden Courant een groot netwerk heeft op weten te bouwen voelen wij ook de verantwoordelijkheid om actualiteiten uit te lichten die veranderend beleid of dringende gebeurtenissen omschrijven. Een geïnformeerde burger telt voor twee.

Disclaimer

©2021 Alle rechten voorbehouden. Al het materiaal op deze website (de Gulden Courant) is strikt auteursrechtelijk beschermd. Als u niet tevreden bent met de website of enige inhoud of materialen daarop, is uw enige exclusieve remedie om uw gebruik van de website te staken. Eveneens zijn wij op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de uitspraken die buiten deze digitale omgeving worden gedaan door onze werknemers en belanghebbenden. De website kan links bevatten naar andere websites op internet, waarvan wij de inhoud niet kunnen beheren. Hoewel alles in het werk is gesteld om de nauwkeurigheid te waarborgen, kan de uitgever geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor omissies en fouten. Als u op deze website materiaal hebt gevonden dat auteursrechtelijk beschermd is door anderen, neem dan contact op met de webmaster om dit te laten verwijderen.