Twee weken in Tweede Kamer levert Sidney Smeets een halve ton aan wachtgeld op

Het Kamerlidmaatschap was voor Sidney Smeets (D66) maar voor korte duur, hij zat slechts voor twee weken in de Tweede Kamer. Maar het gaat hem wel een behoorlijke duit opleveren, Smeets heeft namelijk nog recht op zes maanden wachtgeld. Omgerekend ruim een halve ton. Het is nog niet duidelijk of hij vrijwillig afziet van de uitkering. 

De Gulden Courant wist als allereerste te berichten over de dubieuze handelingen van Smeets. Daarna ging het hard met als uiteindelijk gevolg dat het landelijk opgepakt werd. Hij kwam in opspraak doordat hij contact legde met pedoactivist met Nelson Maatman en jonge mannen benaderde die door eigen zeggen minderjarig waren toen er contact met ze gelegd werd. De berichten waren seksueel getint, Smeets is inmiddels teruggetreden. 

- Advertisement -

Smeets is advocaat van beroep, maar zal eveneens niet terugkeren bij het prominente advocatenkantoor van Spong. Formeel gezien werkte hij daar nog, maar toen bekend werd dat Smeets tot Kamerlid werd verkozen zegde hij zijn baan op. En dat dienstverband wordt niet hervat zo besloot het advocatenkantoor.

 Vanwege de wachtgeldregeling maakt Smeets nu aansprak op zes maanden aan wachtgeld doordat hij is teruggetreden. Deze regeling werd al meerdere keren versoberd maar het is alsnog een stevig bedrag waar Smeets recht op heeft. Maandelijks verdient een Kamerlid 8341,26 per maand plus vakantiegeld. Officieel heet het niet loon/salaris maar een ‘schadeloosstelling’. Uitgerekend heeft Smeets nu recht op het bedrag van 50.587,56 euro. Het is nog niet duidelijk of Smeets dit geld aanneemt, maar er zijn geen geluiden naar voren gekomen waaruit blijkt dat hij het niet zou doen. Bovendien is er nu geen andere baan waar Smeets op terug kan vallen dus het lijkt waarschijnlijk dat hij gebruik zal maken van de regeling.

Beeld: Schermafbeelding AT5 / Youtube

Schrijf je nu in op onze Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de meest interessante ontwikkelingen

We sturen je geen spam! Je kunt je altijd uitschrijven
E-mail :
SelectSelect

‘Graaf Claus-Casimir in aanraking met de politie’

Kwajongensstreken daar hebben wij allemaal ons aandeel in, dat geldt ook voor graaf Claus-Casimir, de zus van Gravin Eloise. In tegenstelling tot...

Sylvana Simons: “Als Zwarte Piet niet uit Nederland verdwijnt uit Nederland, dan vertrek ik zelf”

Sylvana Simons die bekend staat als prominente tegenstander van Zwarte Piet, wil per wet de traditionele variant van het figuur verbieden. Het...

Europese Unie gaat geen vaccins AstraZeneca meer bestellen

De Europese Unie gaat niet langer meer bestellingen plaatsen bij farmaceut AstraZeneca. Vanaf juni worden er geen bestellingen meer gedaan, zo bevestigt...

Kabinet wil de coronamaatregelen vanaf 18 mei versoepelen

Het kabinet wil met betrekking tot de coronaregels vanaf 18 mei versoepelen doorvoeren: sportscholen, dierentuinen, pretparken en andere zogenoemde 'doorstroomlocaties in de...

Prins schiet grootste beer van Roemenië dood

De grootste en bekendste beer van Roemenië, genaamd Arthur, zou door een geweerschot van prins Emanuel von and zu Liechtensteinstein om het...