Geen lockdowns meer: het VK behandelt Covid als een seizoensgriep, zegt Britse Jaap van Dissel

Lockdowns zullen waarschijnlijk tot het verleden behoren zodra Engeland in juni uit de beperkingen komt, zei professor Chris Whitty, terwijl hij er vanuit gaat dat Groot-Brittannië het coronavirus in de toekomst als de griep zal behandelen.

De Chief Medical Officer van Engeland zei dat het VK zou moeten leren leven met het virus, en merkte op dat tot 25.000 mensen kunnen overlijden in een slecht griepjaar zonder dat het cijfer de krantenkoppen haalt.

- Advertisement -

“Het is duidelijk dat we het op een gegeven moment zullen moeten redden, net zoals we de griep beheersen. Dit is een seizoensgebonden, zeer gevaarlijke ziekte die duizenden mensen doodt en de samenleving heeft een bepaalde manier gekozen om die ziekte te omzeilen, ”zei hij.

Tijdens een webinar van de Royal Society of Medicine zei hij dat de regering alleen gedwongen zou worden om ‘aan de alarmkoord te trekken’ als zich plotseling een gevaarlijke nieuwe soort zou verspreiden, maar dat het ‘niet realistisch’ was om te denken dat Covid-varianten buiten de deur konden worden gehouden.

Whitty zei dat het de ambitie van de regering was om het aantal sterfgevallen door Covid terug te brengen tot het laagst mogelijke niveau, maar waarschuwde dat de samenleving geen ingrijpende beperkingen zou tolereren om een ​​vergelijkbaar aantal sterfgevallen te voorkomen als die door de seizoensgriep.

“We moeten een evenwicht vinden dat het eigenlijk op een laag niveau houdt, sterfgevallen zo goed mogelijk minimaliseert, maar op een manier die de bevolking tolereert, door middel van medische tegenmaatregelen zoals vaccins en te zijner tijd medicijnen, wat betekent dat je sterfte tot een minimum kunt beperken. terwijl we de economische en sociale gevolgen voor onze medeburgers niet maximaliseren. “

Boris Johnson heeft herhaaldelijk verklaard dat zijn routekaart voor het verlaten van lockdown een “voorzichtig maar onomkeerbaar” pad zal bieden naar “het terugwinnen van onze vrijheden”.

De snelle uitrol van het grootste vaccinatieprogramma van het VK begint vruchten af ​​te werpen bij het terugdringen van infecties, ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van coronavirus.

Het aantal dagelijkse Covid-gevallen in het VK is de afgelopen maanden sterk gedaald van 81.570 op 29 december tot 4.479 in de afgelopen 24 uur.

Sterfgevallen en ziekenhuisopnames zijn ook dramatisch gedaald, met het aantal patiënten dat momenteel met Covid in het ziekenhuis ligt op slechts 10 procent van het niveau van de piek van de tweede golf.

Vandaag was de 18e dag op rij dat het VK coronavirusgerelateerde sterfgevallen in de dubbele cijfers heeft geregistreerd, een dramatische daling ten opzichte van 19 januari toen 1.362 Covid-dodelijke slachtoffers op één dag werden gemeld.

Beeld: Department of Social Health and Care

Schrijf je nu in op onze Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de meest interessante ontwikkelingen

We sturen je geen spam! Je kunt je altijd uitschrijven
E-mail :
SelectSelect

Burgemeester die opstapte na Monstertruckdrama ontvangt 800.000 euro aan wachtgeld

Oud-burgemeester van Haaksbergen, Hans Gerritsen, blijkt nog jarenlang wachtgeld te ontvangen. Gerritsen moest in 2015 opstappen in de nasleep van het monstertruckdrama...

Kabinet komt met versoepelingen: avondklok weg en terrassen beperkt open

Het kabinet koerst af op versoepelingen, waarbij de avondklok per 28 april verdwijnt en de terrassen - onder voorwaarden - weer open...

Twee weken in Tweede Kamer levert Sidney Smeets een halve ton aan wachtgeld op

Het Kamerlidmaatschap was voor Sidney Smeets (D66) maar voor korte duur, hij zat slechts voor twee weken in de Tweede Kamer. Maar...

Rusland komt met ultimatum voor VS: ‘Binnen 6 dagen vertrekken uit Oekraïne of we vallen aan’

Donderdag 15 april werd de Amerikaanse ambassadeur John Sullivan op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden. Daar kreeg hij volgens inlichtingenbronnen...