Inclusiewens van de politie: Binnen 5 jaar heeft 35 procent van het korps een migrantenachtergrond

Naar aanleiding van racistische uitlatingen in groepsapps van politieagenten, heeft de politie haar pijlen gericht op inclusie. Het inclusiever worden van de nationale politie zou moeten worden bereikt door het aantal korpsleden met een migrantenachtergrond de komende 5 jaar te verhogen naar 35 procent. Het doel van de organisatie is hiermee racisme binnen het korps te verminderen.

Politiechefs Martin Sitalsing en Gery Veldhuis willen met de slogan ‘Politie voor iedereen’ een beweging starten die duidelijk maakt dat alle groepen in de samenleving voldoende vertegenwoordigd dienen te zijn binnen het politiekorps. Veel politieagenten zitten tegen de pensioenleeftijd aan, om dit op te vangen worden 17000 nieuwe agenten van verschillende etnische afkomst aangenomen. Dit zou een aanzienlijke verandering van de samenstelling van het politiekorps teweegbrengen.

- Advertisement -

De 35 procent doelstelling geldt voor de Randstad waar dit percentage een goede weerspiegeling is van de bevolking. Er zijn ook gebieden waar de verhoudingen anders liggen. In Utrecht Kanaleneiland, ligt het percentage mensen met een migratieachtergrond nog behoorlijk wat hoger, namelijk op 80 procent. Dit percentage komt niet in de buurt van het percentage korpsleden met een migratieachtergrond in diezelfde wijk.

Beeld: Politie

Schrijf je nu in op onze Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de meest interessante ontwikkelingen

We sturen je geen spam! Je kunt je altijd uitschrijven
E-mail :
SelectSelect

Burgemeester die opstapte na Monstertruckdrama ontvangt 800.000 euro aan wachtgeld

Oud-burgemeester van Haaksbergen, Hans Gerritsen, blijkt nog jarenlang wachtgeld te ontvangen. Gerritsen moest in 2015 opstappen in de nasleep van het monstertruckdrama...

Kabinet komt met versoepelingen: avondklok weg en terrassen beperkt open

Het kabinet koerst af op versoepelingen, waarbij de avondklok per 28 april verdwijnt en de terrassen - onder voorwaarden - weer open...

Twee weken in Tweede Kamer levert Sidney Smeets een halve ton aan wachtgeld op

Het Kamerlidmaatschap was voor Sidney Smeets (D66) maar voor korte duur, hij zat slechts voor twee weken in de Tweede Kamer. Maar...

Rusland komt met ultimatum voor VS: ‘Binnen 6 dagen vertrekken uit Oekraïne of we vallen aan’

Donderdag 15 april werd de Amerikaanse ambassadeur John Sullivan op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden. Daar kreeg hij volgens inlichtingenbronnen...