Je Netflix account delen met je vrienden? Dat kan binnenkort niet meer

Op het moment van schrijven heeft Netflix zo’n 200 miljoen abonnees. Een enorm aantal, maar in de praktijk zijn het er veel meer. De accounts worden namelijk bijna altijd gedeeld met vrienden en familie. Netflix wil hier binnenkort een stokje voor gaan steken. 

Voor de gebruikers is het delen van je account natuurlijk enorm handig, het scheelt in de kosten. Maar het platform zelf loopt hier ook inkomsten door mis. Het is dan ook niet vreemd dat het bedrijf momenteel bezig is met een test om het delen van wachtwoorden tegen te gaan. Er gaan dus op korte termijn wat dingen veranderen.

- Advertisement -

Gammawire omschrijft dat er op Netflix een nieuwe feature opduikt die er voor gaat zorgen dat gebruikers hun account niet meer kunnen gaan delen met anderen. In ieder geval niet met ongeautoriseerde gebruikers. Het gaat overigens niet om iets wat nu al wordt gebruikt, maar op het moment wel getest wordt. 

Wie gebruikmaakt van een Netflix-account van een vriend, of een familielid, kan daar binnenkort dus vanaf getrapt worden. Netflix werkt namelijk aan een algoritme dat kan detecteren wanneer iemand anders dan account beheerder gebruikt maakt van de streamingsdienst. Deze persoon krijgt dan vervolgens de mogelijkheid om zichzelf te verifiëren, maar krijgt daarvoor wel kort de tijd. Denk hierbij aan een e-mail bericht of een sms met een code die je snel in moet voeren.

Wanneer je jezelf niet binnen de tijdslimiet hebt kunnen verifiëren wordt je dus van het account getrapt en krijg je de vraag of je zelf een account aan wil maken. Klik je deze melding weg en ga je vervolgens weer het account op, dan zul je ontdekken dat het streamen van content niet meer mogelijk blijkt.

Het zal, naar verwachting, voor een storm aan kritiek zorgen zodra deze functionaliteit wordt geïmplementeerd, maar desondanks is het te begrijpen waarom Netflix hier voor kiest. De streamingdienst heeft te maken met veel concurrentie en moet steeds meer betalen om een bepaalde titel te kunnen behouden. Ook de productie van films in eigen beheer (Netflix Originals) kosten een stevig bedrag, iets waar het bedrijf blijven in moet investeren.

Bron: Want.nl | Beeld: Unsplash

Schrijf je nu in op onze Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de meest interessante ontwikkelingen

We sturen je geen spam! Je kunt je altijd uitschrijven
E-mail :
SelectSelect

Burgemeester die opstapte na Monstertruckdrama ontvangt 800.000 euro aan wachtgeld

Oud-burgemeester van Haaksbergen, Hans Gerritsen, blijkt nog jarenlang wachtgeld te ontvangen. Gerritsen moest in 2015 opstappen in de nasleep van het monstertruckdrama...

Kabinet komt met versoepelingen: avondklok weg en terrassen beperkt open

Het kabinet koerst af op versoepelingen, waarbij de avondklok per 28 april verdwijnt en de terrassen - onder voorwaarden - weer open...

Twee weken in Tweede Kamer levert Sidney Smeets een halve ton aan wachtgeld op

Het Kamerlidmaatschap was voor Sidney Smeets (D66) maar voor korte duur, hij zat slechts voor twee weken in de Tweede Kamer. Maar...

Rusland komt met ultimatum voor VS: ‘Binnen 6 dagen vertrekken uit Oekraïne of we vallen aan’

Donderdag 15 april werd de Amerikaanse ambassadeur John Sullivan op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden. Daar kreeg hij volgens inlichtingenbronnen...