Home Binnenland Chaos in gevangenis ter Apel: 18 uitgeprocedeerde asielzoekers in opstand

Chaos in gevangenis ter Apel: 18 uitgeprocedeerde asielzoekers in opstand

544

In de gevangenis in Ter Apel zijn zondag 18 uitgeprocedeerde criminele asielzoekers in opstand gekomen. De mannen verschansten zich hierbij in de keuken en weigerden terug te keren naar hun cel. De gedetineerden wilden met de actie een gesprek afdwingen bij de directie.

Volgens RTV Noord heeft het protest vermoedelijk te maken met nieuwe wetgeving die later dit jaar van kracht gaat. Deze regels maken het mogelijk om uitgeprocedeerde  vreemdelingen die niet meewerken aan terugkeer soberder op te vangen. De overheid hoopt dat mensen zo sneller vrijwillig vertrekken naar het land van herkomst. Volgens gevangenisdirecteur Laurens Huizenga is er de laatste tijd veel verteld over deze nieuwe spelregels.

Beeld: Unsplash

Schrijf je nu in op onze Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de meest interessante ontwikkelingen

We sturen je geen spam! Je kunt je altijd uitschrijven