Kick Out Zwarte Piet vindt nieuwe grijze piet ook discriminerend en gaat demonstreren

Kick Out Zwarte Piet neemt geen genoegen met de nieuwe ontworpen grijze piet, en vinden deze net zo discriminerend als een zwarte piet. Daarom is de actiegroep van plan om dit jaar ook te demonstreren in Eindhoven. 

De Eindhovense gemeente had met de introductie van een nieuwe grijze piet, die overigens voor veel ophef zorgde vanwege gigantische kosten en het aanpassen van Nederlandse tradities, de hoop om voor altijd een punt te kunnen zetten achter de voortdurende pietendiscussie. Dit blijkt nu echt niet het geval te zijn want er klinkt nog steeds kritiek. Eindhoven Kan Het, een aan KOZP-gelieerde actiegroep wil van alle traditionele kenmerken van Zwarte Piet af, en neemt daarmee dus geen genoegen met de nieuwe grijze versie. Volgens de actiegroep een ‘pseudo-Blackface’. 

- Advertisement -

KOZP sluit zich daar bij aan en is nu van plan om te gaan protesteren in alle gemeenten die ook vasthouden aan de grijze pieten. De actiegroep doet verder geen mededelingen over hoe en waar de demonstraties zullen plaatsvinden. Voor KOZP en Eindhoven Kan Het is de schoorsteenpiet, een piet met enkel een paar roetvegen op het gezicht, de enige acceptabele variant. 

Het invoeren van de nieuwe piet was geen democratische beslissing, het werd niet ter goedkeuring voorgelegd aan het college. Wel werd het aan wethouders getoond tijdens een presentatie. De intochtcomité laat weten dat de subsidie voor dit jaar goedgekeurd is, en de huidige pieten niet wenst aan te passen. Van Kollenburg van het intochtcomité: “We hebben in september voor een grijze piet gekozen en daar blijven wij. Over de jaren erna wil ik nog niet vooruit lopen.” 

Beeld: Gemeente Eindhoven

E-mail :
SelectSelect

Meerderheid Tweede Kamer wil niet dat Koning Willem-Alexander WK in Qatar bezoekt

Een meerderheid binnen de Tweede Kamer vindt niet dat er een afvaardiging van de regering naar het WK voetbal in 2022 in...

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima voeren strenge regels in voor hun dochters

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima hebben als vorstenpaar een voorbeeldfunctie. In hun gezin mag er niets fout gaan. Koning Willem-Alexander en koningin...

Tweede Kamer wil meer onderzoek doen naar Koninklijke Familie

Het is nog onduidelijk welke rol de koninklijke familie heeft gespeeld in het onderzoek naar de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch. Om die...

Gerechtshof geeft Nederlandse staat gelijk: avondklok toegestaan

Het gerechtshof in Den Haag heeft geoordeeld dat de avondklok niet op basis van de verkeerde rechtsgronden is ingevoerd. Daarmee vernietigt het...

Spaanse regio voert vaccinatieplicht en gigantisch hoge boetes voor vaccinweigeraars in

Terwijl door de meeste politieke partijen non-stop geroepen wordt dat men tijdens een pandemie samen moet werken is opnieuw gebleken dat dit...
Wacht!

Mogen wij je vragen je in te schrijven voor onze nieuwsbrief? Wij sturen geen spam en je kunt je altijd uitschrijven.