Kosten van nieuw ontwerp Eindhovense glitterpieten liepen op tot veertigduizend euro

Dat het geld niet op kan laat de Gemeente Eindhoven zien bij het ontwerp van de nieuwe ‘Piet’. Glitterpiet, zombiepiet, hoe het ook moge heten. Het kostenplaatje liep behoorlijk op, wat voor een storm van kritiek en veel onbegrip zorgt.

Toen de roetveegpiet voor de beroepsgekwetsten niet voldoende bleek, moest de Gemeente Eindhoven met een oplossing komen. Het had immers al de stelling ingenomen, op volledig niet-democratische wijze en zonder meedenken van de burger, dat de Zwarte Piet in de traditionele vorm niet meer kon.

- Advertisement -

En dat idee kwam er, in de vorm van een bizar project. Een stelletje dystopisch uitziende Pieten werd gepresenteerd. Het Eindhovens dagblad probeerde onder luid tromgeroffel met een niet-objectieve krantenkop het idee ook nog eens als een geweldige uitkomst voor te schotelen, maar dat mocht niet baten. De reacties onder het artikel verspreid over sociale media liegen er niet om. Zelfs voorstanders van de hervorming van Zwarte Piet in zijn oorspronkelijke vorm doen het af als een vreemde marketingstunt. Iets waar een peperduur marketingbureau met jasje-dasje figuren uit de Randstad naar hebben gekeken. Vervreemd van de werkelijkheid en niet rekening houdend met de Nederlandse tradities. Nu lijkt het op een soort carnaval, maar dan zelfs zonder de bijkomende gezelligheid en volledig zielloos.

Maar wie denkt dat een marketingbureau hier naar keek heeft het mis. Alleen de ambtenarij kan taxpoet in dergelijke mate verkwisten. Met het geweer op het hoofd werd het intochtcomité in Eindhoven verplicht de Pieten aan te passen, het zou anders de €20.000 subsidie ontnomen worden en dat is einde voortbestaan. Einde intocht Sinterklaas. De Gemeente Eindhoven stuurden een ‘social designer’ (echt een beroep van deze tijd), een communicatie adviseur en make-up artiest mee en zij mochten met het nieuwe ontwerp komen. Kosten €40.000, allemaal van uw belastingcenten natuurlijk. En dat alles ook nog eens om te conformeren aan een zeer kleine minderheid die vindt dat het allemaal maar anders moet.

Wanneer u de volgende keer uw belastingformulieren invult, bedenk dan ook dat progressief gedram ook een behoorlijke duit kost. Dat anti-Nederlands denken moet natuurlijk ook ergens van betaald worden. Lijst Pim Fortuyn Eindhoven laat het er in ieder geval niet bij zitten. Het gaat binnenkort vragen of het Eindhovens college niet bereid is om dit van hun eigen salaris terug te betalen. Deugen uit eigen zak, dat zou wat zijn.

Beeld: Intochtcomité Eindhoven

Schrijf je nu in op onze Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de meest interessante ontwikkelingen

We sturen je geen spam! Je kunt je altijd uitschrijven
E-mail :
SelectSelect

Burgemeester die opstapte na Monstertruckdrama ontvangt 800.000 euro aan wachtgeld

Oud-burgemeester van Haaksbergen, Hans Gerritsen, blijkt nog jarenlang wachtgeld te ontvangen. Gerritsen moest in 2015 opstappen in de nasleep van het monstertruckdrama...

Kabinet komt met versoepelingen: avondklok weg en terrassen beperkt open

Het kabinet koerst af op versoepelingen, waarbij de avondklok per 28 april verdwijnt en de terrassen - onder voorwaarden - weer open...

Twee weken in Tweede Kamer levert Sidney Smeets een halve ton aan wachtgeld op

Het Kamerlidmaatschap was voor Sidney Smeets (D66) maar voor korte duur, hij zat slechts voor twee weken in de Tweede Kamer. Maar...

Rusland komt met ultimatum voor VS: ‘Binnen 6 dagen vertrekken uit Oekraïne of we vallen aan’

Donderdag 15 april werd de Amerikaanse ambassadeur John Sullivan op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden. Daar kreeg hij volgens inlichtingenbronnen...