Ontsnapte Belg die ansichtkaart naar gevangenis stuurde gearresteerd

Een 26-jarige voortvluchtige gevangene is door de Belgische politie gearresteerd. Hij wist vorig jaar december te ontsnappen en stuurde vervolgens ook nog eens een ansichtkaart naar de gevangenis in Turnhout. De man is aangehouden in Lummen, in Belgisch Limburg.

De wijze waarop de verdachte wist te ontsnappen is opmerkelijk, hij klom namelijk over een muur tijdens een avondwandeling op het complex. Dit deed hij samen met vier medegevangenen, ze zouden ook kabels van 10.000 volt hebben doorgeknipt en lieten zich via touwen naar beneden zakken. 

- Advertisement -

Drie van de gevangenen werden dezelfde avond nog aangehouden, de vierde werd begin januari in Nijmegen gearresteerd. De vijfde wist voor de duur van negen maanden uit handen van de politie te blijven. In januari stuurde hij een provocerende ansichtkaart naar de directrice van de gevangenis waar hij ontsnapte met daarop de tekst: ‘Groeten uit Thailand’. 

De Belgische krant De Morgen schrijft dat de man in 2017 een gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden kreeg opgelegd, nadat hij met 25.000 XTC-pillen werd betrapt op de snelweg. Vervolgens werd hij vorig jaar wederom veroordeeld, ditmaal voor een schietpartij. Daarvoor moest hij voor een periode van twee jaar de gevangenis in. Dat het een zware jongen betreft blijkt wel uit het feit dat Marokko ook om zijn uitlevering heeft gevraagd. Daar wordt hij namelijk verdacht van een grootschalige drugszaak. 

Beeld: Pixabay

Schrijf je nu in op onze Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de meest interessante ontwikkelingen

We sturen je geen spam! Je kunt je altijd uitschrijven
E-mail :
SelectSelect

‘Graaf Claus-Casimir in aanraking met de politie’

Kwajongensstreken daar hebben wij allemaal ons aandeel in, dat geldt ook voor graaf Claus-Casimir, de zus van Gravin Eloise. In tegenstelling tot...

Sylvana Simons: “Als Zwarte Piet niet uit Nederland verdwijnt uit Nederland, dan vertrek ik zelf”

Sylvana Simons die bekend staat als prominente tegenstander van Zwarte Piet, wil per wet de traditionele variant van het figuur verbieden. Het...

Europese Unie gaat geen vaccins AstraZeneca meer bestellen

De Europese Unie gaat niet langer meer bestellingen plaatsen bij farmaceut AstraZeneca. Vanaf juni worden er geen bestellingen meer gedaan, zo bevestigt...

Kabinet wil de coronamaatregelen vanaf 18 mei versoepelen

Het kabinet wil met betrekking tot de coronaregels vanaf 18 mei versoepelen doorvoeren: sportscholen, dierentuinen, pretparken en andere zogenoemde 'doorstroomlocaties in de...

Prins schiet grootste beer van Roemenië dood

De grootste en bekendste beer van Roemenië, genaamd Arthur, zou door een geweerschot van prins Emanuel von and zu Liechtensteinstein om het...