Ruim 10.000 Euro boete voor Belgische prins Joachim

Een flinke tegenvaller voor de Belgische prins Joachim, want hij heeft een boete van meer dan 10.000 euro opgelegd gekregen door de Spaanse regering. De prins reisde bij aankomst in Spanje gelijk door naar Córdoba zonder eerst twee weken in quarantaine te gaan.

Er is zorgvuldig onderzoek gedaan naar de contactmomenten van de prins. Aanvankelijk bracht de media naar buiten dat de prins een feestje had bezocht waar totaal 27 mensen zouden zijn geweest. Later bleek dat de prins in totaal twee bijeenkomsten bijgewoond had waar in totaal 27 mensen waren. Bij de eerste waren 12 genodigden, bij de andere 15. Daarmee werden de coronamaatregelen die in Andalusië gelden toch niet geschonden.

- Advertisement -

Eind mei kwam naar buiten dat Joachim het coronavirus had opgelopen na zijn bezoek aan Spanje. In Córdoba vierde hij samen met zijn vriendin Victoria Ortiz Martínez-Sagrera op het familielandgoed Hornachuelos haar 30e verjaardag. Een paar dagen daarna had hij in dezelfde stad een ander feest. Dit zorgde voor veel kritiek zowel in Spanje als België.

Spanje spreekt van een ernstig misdrijf tegen de wet voor de bescherming van de veiligheid. Daarom moet de 28-jarige Joachim een boete van ruim 10.400 euro betalen. Deze boete had nog vele malen hoger kunnen zijn als er op het feest dat hij bijwoonde nog meer mensen aanwezig zouen zijn geweest. Bijeenkomsten in het land moesten op dat moment beperkt blijven tot maximaal 15 personen.

Schrijf je nu in op onze Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de meest interessante ontwikkelingen

We sturen je geen spam! Je kunt je altijd uitschrijven
E-mail :
SelectSelect

‘Graaf Claus-Casimir in aanraking met de politie’

Kwajongensstreken daar hebben wij allemaal ons aandeel in, dat geldt ook voor graaf Claus-Casimir, de zus van Gravin Eloise. In tegenstelling tot...

Sylvana Simons: “Als Zwarte Piet niet uit Nederland verdwijnt uit Nederland, dan vertrek ik zelf”

Sylvana Simons die bekend staat als prominente tegenstander van Zwarte Piet, wil per wet de traditionele variant van het figuur verbieden. Het...

Europese Unie gaat geen vaccins AstraZeneca meer bestellen

De Europese Unie gaat niet langer meer bestellingen plaatsen bij farmaceut AstraZeneca. Vanaf juni worden er geen bestellingen meer gedaan, zo bevestigt...

Kabinet wil de coronamaatregelen vanaf 18 mei versoepelen

Het kabinet wil met betrekking tot de coronaregels vanaf 18 mei versoepelen doorvoeren: sportscholen, dierentuinen, pretparken en andere zogenoemde 'doorstroomlocaties in de...

Prins schiet grootste beer van Roemenië dood

De grootste en bekendste beer van Roemenië, genaamd Arthur, zou door een geweerschot van prins Emanuel von and zu Liechtensteinstein om het...