Spaanse politie doet onderzoek naar Belgische prins Joachim

De Spaanse Policía Nacional doet momenteel onderzoek naar de gedragingen van de Belgische prins Joachim, dit op verzoek van de gezondheidsautoriteiten van de gemeente Coroba. De oudste zoon van prinses Astrid reisde afgelopen week naar Spanje af. Daar woonde hij een feest bij, om vervolgens besmet te raken met het coronavirus. Hiermee heeft hij zich onttrokken aan de verplichting om bij aankomst eerst veertien dagen in quarantaine te gaan.

De conclusie van het onderzoek zal moeten aantonen of dat bij het feest waar de prins aanwezig was de geldende regels omtrent het coronavirus goed genoeg werden gehandhaafd of niet. De regels in Spanje zijn dat er maximaal vijftien mensen mogen samenkomen, maar volgens de Spaanse autoriteiten is prins Joachim voor zijn besmetting zeker met 27 personen in contact gekomen. Het is nog niet helemaal helder of zij ook daadwerkelijk allemaal op het feest waren, of dat hij de personen mogelijk op een andere plek heeft ontmoet. Mocht het zo zijn dat er te veel mensen aanwezig waren op het feest dan kan de organisator van het feest een boete krijgen die maximaal 10.400 euro bedraagt.

- Advertisement -

De prins is tiende in lijn van de troonopvolging van het Belgische koninklijk huis. Hij heeft altijd veel moeite gedaan om zoveel mogelijk buiten de publiciteit te blijven. Hij vervult eveneens geen officiële taken. Maar nu door zijn roekeloze gedrag is hij plotseling wel wereldnieuws geworden. Wereldberoemde kranten zoals the New York times schreven ook al een artikel over het gebeuren rondom zijn besmetting.

Het bestuur van de Andalusische stad is niet te spreken over het gedrag van de prins, en is dan ook woedend op Joachim. Na een verblijf van twee maanden bij zijn ouders in Laken vloog hij naar Madrid, om daar vervolgens de trein naar Codoba te nemen om zijn vriendin Victoria te ontmoeten. Hij zou ook naar de stad zijn afgereisd om zich weer te melden bij het bedrijf waar hij momenteel stage loopt. Gemeenteraadslid Miguel Angel Torrico spreekt van “zeer onverantwoord” handelen van de prins. Volgens hem brengt hij de bevolking dan ook in gevaar en eist hij een zware straf voor de prins.

Beeld: Tony Hisgett | CC BY 2.0 | Flickr

Schrijf je nu in op onze Nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de meest interessante ontwikkelingen

We sturen je geen spam! Je kunt je altijd uitschrijven
E-mail :
SelectSelect

‘Graaf Claus-Casimir in aanraking met de politie’

Kwajongensstreken daar hebben wij allemaal ons aandeel in, dat geldt ook voor graaf Claus-Casimir, de zus van Gravin Eloise. In tegenstelling tot...

Sylvana Simons: “Als Zwarte Piet niet uit Nederland verdwijnt uit Nederland, dan vertrek ik zelf”

Sylvana Simons die bekend staat als prominente tegenstander van Zwarte Piet, wil per wet de traditionele variant van het figuur verbieden. Het...

Europese Unie gaat geen vaccins AstraZeneca meer bestellen

De Europese Unie gaat niet langer meer bestellingen plaatsen bij farmaceut AstraZeneca. Vanaf juni worden er geen bestellingen meer gedaan, zo bevestigt...

Kabinet wil de coronamaatregelen vanaf 18 mei versoepelen

Het kabinet wil met betrekking tot de coronaregels vanaf 18 mei versoepelen doorvoeren: sportscholen, dierentuinen, pretparken en andere zogenoemde 'doorstroomlocaties in de...

Prins schiet grootste beer van Roemenië dood

De grootste en bekendste beer van Roemenië, genaamd Arthur, zou door een geweerschot van prins Emanuel von and zu Liechtensteinstein om het...