Wat is er aan de hand? Social media accounts van Lange Frans volledig verdwenen

Wat is er aan de hand? Social media accounts van Lange Frans volledig verdwenen

Velen vragen zich af waarom Lange Frans online plotseling onvindbaar is. Is hem de mond gesnoerd? Of speelt er wat anders?

Zowel Lange Frans zijn Twitter en Instagram profiel zijn niet meer te vinden en volledig verdwenen. Wanneer je zijn pagina's opent krijg je een melding te zien dat deze niet meer bestaat. Wel is zijn Facebook-pagina nog in de lucht, maar daar is sinds een aantal dagen geen nieuwe update geplaatst. Ook dat schept dus weinig duidelijkheid.

Lange Frans is een bekende tegenstander van het huidige beleid van de overheid met betrekking tot het coronavirus. Hij sprak zich regelmatig uit tegen de geldende coronamaatregelen, en kaartte allerlei misstanden binnen de overheid aan. Dat doet hij onder meer met zijn podcast en filmpjes die hij op Youtube plaatst.

De achterliggende redenen zijn van zijn opgedoekte profielen, daar is tot nu toe nog niets bekend. Of de overheid en/of social media bedrijven hier achter zitten is een mogelijke optie. De laatste tijd zijn voornamelijk op Facebook veel pagina's verwijdert die zich uitspraken tegen de geldende coronamaatregelen. Soms werden groepen en pagina's met honderdduizenden leden offline gehaald. Ook kan het zijn dat Lange Frans een stapje terug doet in een verhit debat waarbij de polarisatie toch al zo intens is.

Beeld: Schermafbeelding Lange Frans / Youtube

Lees meer over:
coronavirus sociale media

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties